Klasyczne francuskie śniadanie może gościć na twoim stole bez żadnego wysiłku. Pozornie proste ugotowanie jajka na miękko sprawia często nie lada trudności. Nie dotyczy to sytuacji, w której korzystasz z jajowara. Urządzenie samo dopasowuje czas gotowania do twardości jajek. Musisz tylko wybrać czy chcesz ugotować jaja na miękko, średnio czy na twardo. Odmierzając odpowiednią ilość wody dołączoną do urządzenia miarką, ustawiasz jaja na podkładce i zamykasz urządzenie. Gdy jajka będą gotowe, jajowar wyda sygnał dźwiękowy, żebyś mógł go wyłączyć.
Nieskomplikowana, prosta budowa i trwałe materiały sprawiają, że urządzenie długo i i stabilnie pracuje. Dzięki nieprzywierającej powłoce, jajowar łatwo można utrzymać w czystości.
Najważniejsze cechy urządzenia do gotowania jaj, jajowara Bomann EK 5022 CB:
■ Gotowanie do 6 jaj jednocześnie
■ Naczynie grzewcze (z nieprzywierającą powłoką)
■ Włącznik/wyłącznik (podświetlany)
■ Sygnał dźwiękowy (brzęczyk)
■ Zdejmowany uchwyt na jajka
■ W komplecie miarka z nabijakiem do jajek
■ 230 V, 50 Hz, 400 W
Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonych przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty wybrane z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.