Wczytuję dane...

Gwarantujemy szybką wysyłkę z naszego magazynu

Oferowany produkt jest nowy i nieużywany

Oryginalnie zapakowany

Z oficjalnej polskiej dystrybucji

364,20 PLN

Cyrkulator do gotowania Sous-Vide ProfiCook PC-SV 1126

ProfiCook PC-SV 1126 to wysokiej jakości cyrkulator do gotowania Sous-Vide. Innowacyjna technika sous-vide stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie. Polega na powolnym gotowaniu produktów zapakowanych w woreczki próżniowe, dzięki czemu nie tracą one zapachu, smaku i koloru, a z nimi wartości odżywczych. Nie towarzyszy też temu zapach gotującego się jedzenia w pomieszczeniu. Do gotowania nie potrzebna jest już kuchenka. Wystarczy, że do garnka z wodą, włożysz opakowane produkty, a urządzenie zaczepisz na jego ściance, w taki sposób, aby końcówka odpowiednio mocno się zanurzyła. Masz do tego oznaczenia na urządzeniu min i max. Dzięki zastosowaniu metody gotowania sous vide potrawy dłużej zachowują świeżość, ponieważ podczas takiego gotowania są one pasteryzowane.

Najważniejsze cechy urządzenia do gotowania Sous-Vide ProfiCook PC-SV 1126:

  • Technika gotowania Sous-Vide: próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.
  • Obudowa ze stali nierdzewnej z miękkim ergonomicznym uchwytem
  • Precyzyjne gotowanie żywności dzięki elektronicznej regulacji temperatury (maks. Odchylenie +/– 0.5 °C)
  • Zachowuje witaminy, składniki odżywcze i aromat
  • Funkcja delikatnego gotowania, przygotowywania jogurtu i utrzymywania ciepła
  • Obieg wody: 7-8 l / min
  • Na wyświetlaczu LED pojawia sie: wybrana temperatura, rzeczywista temperatura, timer
  • Regulacja temperatury: 0°C – 90°C (w krokach co 0.5°C)
  • 99-godzinny timer
  • Automatyczne wyłączanie przy niskim poziomie wody
  • Zastosowanie do wszystkich naczyń żaroodpornych o wysokości ok. 15 cm i wyższych
  • Wbudowany uchwyt mocujący
  • Łatwy w obsłudze i czyszczeniu
  • Zasilanie sieciowe: 220-240 V, 50/60 Hz, 800 W
  • Długość przewodu: 120 cm
  • Do pakowania próżniowego polecamy: zgrzewarkę ProfiCook PC-VK 1080 - SPRAWDŹ


Jedzenie jak w restauracji

Technika stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie

Bez dodatkowych urządzeń

Do gotowania nie potrzebna jest już kuchenka - wystarczy urządzenie, garnek z wodą oraz zapakowane próżniowo produkty

Zdrowe gotowanie

Powolne gotowanie produktów zapakowanych w woreczki próżniowe sprawia, że nie tracą one zapachu, smaku i koloru, a z nimi wartości odżywczych

Świeżość

Dzięki zastosowaniu metody gotowania sous vide potrawy dłużej zachowują świeżość, ponieważ podczas takiego gotowania są one pasteryzowane

Wymiary cyrkulatora:

Wymiary (ok. szer. x wys. x gł.) i waga
Urządzenie: 390 x 70 x 105 mm; 1.20 kg
Opakowanie: 450 x 110 x 130 mm; 1.40 kg



Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE

Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonego przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.