Nowoczesny mikser planetarny to piękny i wydajny sprzęt dla każdego, kto lubi piec. 1100 W mocy zapewnia, że poradzisz sobie z najtrudniejszymi ciastami. Z powodzeniem ugniecie za ciebie ciasto na chleb, makaron czy pierogi. Już nie będziesz się męczyć wygniatając ciasto z trudem i bolącymi dłońmi. Teraz robot zrobi to za ciebie, a ty w tym czasie przygotujesz farsze i dodatki. Za pomocą dedykowanego mieszadła wymieszasz ciasto średniej gęstości, typu biszkopt. Możesz także ubić śmietanę czy ukręcić krem. Służy do tego wykonana ze stali nierdzewnej trzepaczka.
Pojemna miska 5 litrów została wykonana ze stali nierdzewnej. Dzięki temu jest trwała, bezpieczna dla zdrowia a także łatwa w myciu. Jej wielkość umożliwia przygotowanie jednorazowo nawet do 3 kg ciasta. Stabilność pracy gwarantuje specjalny system przekładniowy wykonany z trwałych elementów.
Najważniejsze cechy miksera planetarnego Bomann KM 6010 CB:
- Wysokowydajny sprzęt o mocy 1100 W
- Elektroniczna regulacja prędkości
- 5 litrowa misa ze stali szlachetnej na max. 2,5-3 kg ciasta
- Aluminiowy mieszadło do mieszania - umożliwia równomierne mieszanie sporej ilości średnio gęstego ciasta
- Aluminiowy hak do ciasta odlewany ciśnieniowo - do ciężkich ciast, na przykład ciasto drożdżowe lub chlebowe
- Trzepaczka ze stali nierdzewnej do lekkiego kremu i puszystych białek jaj
- Specjalny, wytrzymały mechanizm przekładniowy
- Ramię wielofunkcyjne odchylane o 35 °
- Mechanizm odblokowujący wysięgnik wielofunkcyjny
- Obwód bezpieczeństwa
- Przezroczysta pokrywa chroniąca przed zachlapaniem z otworem do napełniania (zdejmowana)
- Szczególnie łatwy w obsłudze i czyszczeniu
- Wysoka stabilność dzięki nóżkom z przyssawkami
- Szybkozaciskowy uchwyt wiertarski do mocowania narzędzi
- 220-240 V, 50 Hz, 1100 W
Rodzaje końcówek i ich zastosowanie:
-
Hak do zagniatania i wyrabiania ciężkich składników takich jak ciasto na chleb, bułki, wyrabianie ciasta na makaron, pierogowe, drożdżowe, faworkowe, pierniki itp. oraz wstępnego mieszania składników.
-
Mieszadło do ucierania i miksowania średnich składników takich jak gęste kremy, ciasto na naleśniki, biszkoptowe, ser na sernik, pasztety, farsze, mięso mielone, lukru, nadzienia, eklerów, ziemniaków puree itp.
-
Trzepak do ubijania lekkich składników takich jak piany z białek, jajek, śmietany, kremów gotowych, budyniu, majonezu, musów, sufletów, panierki, wyrabiania lekkich ciast biszkoptowych bez tłuszczu itp.
Wymiary (ok. szer. x wys. x gł.) i waga
- Jednostka: 350 x 320 x 210 mm; 4,6 kg
- Pudełko: 410 x 364 x 248 mm
Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonych przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.