Mocna maszyna do zgniatania ciasta z profesjonalnym, trwałym silnikiem o dużej mocy 1200 W
- Masywna aluminiowa obudowa odlewana ciśnieniowo (lakierowana) zapewniająca dużą stabilność urządzenia
- Solidny specjalny mechanizm zapewniający trwałość i wysoką wydajność urządzenia
- Stała moc dzięki elektronicznej regulacji obrotów zależnej od obciążenia
- 8 ustawień prędkości (0/1/2/3/4/5/6 + pulsowanie)
- Płynny rozruch umożliwiający powolne mieszanie
- Podświetlane pokrętło regulacyjne
- Miska ze stali nierdzewnej o pojemności 5,0 litrów, do przygotowania maksymalnie 2,5 – 3 kg ciasta
- Uchylne, wielofunkcyjne ramię z mechanizmem odblokowania
- Przeźroczysta pokrywa z otworem do napełniania (zdejmowana)
- Wyłącznik bezpieczeństwa – działa w przypadku ramienia wychylnego
- Odlewane ciśnieniowo aluminiowe haki do ugniatania – do ciężkich mas na przykład ciasta drożdżowego lub na chleb
- Odlewane ciśnieniowo aluminiowe haki do mieszania np. ciastka, kruszonki i biszkopty
- Trzepaczka ze stali nierdzewnej do ubijania jajek, śmietany i innych produktów
- Zapewniona łatwość obsługi i czyszczenia
- Stabilna i bezpieczna pozycja dzięki nóżkom na przyssawkach
- Uchwyt do szybkiego mocowania narzędzi
- Solidne ramię przestawne(35°)
Zalety robota ProfiCook
- Stała moc dzięki regulacji obrotów umożliwia dokładne przyrządzenie masy, ciasta
- Tryb pulsacyjny pozwoli na całkowitą kontrolę nad urządzeniem, sprawdzi się idealnie gdy chcemy coś lekko rozdrobnić lub delikatnie wymieszać
- 8 stopniowa regulacja prędkości pozwala na dokładny dobór obrotów do przyrządzanego pożywienia
- Nóżki z przyssawkami zapewnią stabilność urządzenia
- Solidna konstrukcja przekładni napędu gwarantuje trwałość urządzenia
- Duża ilość akcesoriów umożliwi zastąpienie wielu urządzeń jednym
Rodzaje końcówek i ich zastosowanie:
-
Hak do zagniatania i wyrabiania ciężkich składników takich jak ciasto na chleb, bułki, wyrabianie ciasta na makaron, pierogowe, drożdżowe, faworkowe, pierniki itp. oraz wstępnego mieszania składników.
-
Mieszadło do ucierania i miksowania średnich składników takich jak gęste kremy, ciasto na naleśniki, biszkoptowe, ser na sernik, pasztety, farsze, mięso mielone, lukru, nadzienia, eklerów, ziemniaków puree itp.
-
Trzepak do ubijania lekkich składników takich jak piany z białek, jajek, śmietany, kremów gotowych, budyniu, majonezu, musów, sufletów, panierki, wyrabiania lekkich ciast biszkoptowych bez tłuszczu itp.
8 biegów pozwala w optymalny sposób dostosować prędkość urządzenia do aktualnych potrzeb. Dodatkowo urządzenie jest wyposażone w bieg pulsacyjny.
Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonych przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.