Wczytuję dane...

Gwarantujemy szybką wysyłkę z naszego magazynu

Oferowany produkt jest nowy i nieużywany

Oryginalnie zapakowany

Z oficjalnej polskiej dystrybucji

503,50 PLN

Płyta indukcyjna podwójna ProfiCook PC-DKI 1067

Nowoczesna, dwupalnikowa płyta indukcyjna ProfiCook PC-DKI 1067 pozwoli Ci błyskawicznie zagotować wodę lub podgrzać naczynie z potrawą. To niezwykle funkcjonalne urządzenie, które jest przyjazne środowisku naturalnemu, ponieważ nie zużywa dużo energii elektrycznej. Obsługa jest bardzo łatwa, a do tego płyta indukcyjna doskonale pasuje do kuchni o nowoczesnym wnętrzu.
Urządzenie jest energooszczędne – nie musi dodatkowo nagrzewać się wstępnie i wyłącza się automatycznie, gdy nie jest używane. Ta innowacyjna płyta indukcyjna pozwoli Ci zaoszczędzić także cenny czas – podgrzewanie trwa tylko kilka sekund i jest krótsze o 55% w porównaniu z innymi płytami grzewczymi.
Do tego płyta jest bardzo trwała i odporna na uszkodzenia - powierzchnia szklano-ceramiczna jest odporna na zarysowana. Technologia indukcyjna jest również bezpieczna, ponieważ nie ma niebezpieczeństwa poparzenia, a płyta nie zadziała bez garnka.

Najważniejsze cechy kuchenki indukcyjnej ProfiCook PC-DKI 1067:

  • Wysokiej jakości, podwójna indukcyjna płyta grzewcza, przyjazna środowisku powierzchnia wykonana z tworzywa szklano-ceramicznego
  • Gładka powierzchnia płyty, odporna na zadrapania – bardzo łatwa do czyszczenia
  • Dzięki wprowadzeniu technologii indukcyjnej, podgrzewanie trwa tylko kilka sekund
  • Bezpieczna dla środowiska – oszczędność 55% czasu w porównaniu z tradycyjnymi płytami grzewczymi, bez fazy wstępnego nagrzewania, oszczędność energii
  • Automatyczne wykrycie garnka – automatyczne wyłączanie w razie użycia garnków niedostosowanych do płyt indukcyjnych
  • Wyświetlacz LED
  • 16 funkcji wybieranych krokowo jednym pokrętłem – 6 ustawień mocy i 10 ustawień temperatury (60°C do 240°C)
  • 6 ustawień mocy:
    • Lewa płyta: 500/800/1200/1500/1800/2000 W
    • Prawa płyta: 500/800/1000/1200/1300/1500 W
  • Elektroniczny panel dotykowy z wyświetlaczem zapewniający wygodę użytkowania
  • Timer 180 min. z automatycznym wyłączaniem i sygnałem końcowym
  • Odliczanie widoczne na diodowym wyświetlaczu LED
  • Automatyczne wyłączanie po 120 min. bez pracy
  • Automatyczne wyłączanie zasilania po zdjęciu naczynia z płyty
  • Większa stabilność dzięki antypoślizgowym nóżkom
  • Dopuszczalna średnica garnka: 12-22cm
  • Zasilanie sieciowe: 220-240V~, 50/60Hz, 3500 W

Wymiary kuchenki:

Wymiary (ok. szer. x wys. x gł.) i waga
Urządzenie: 605 x 65 x 365 mm; 5.20 kg
Opakowanie: 640 x 90 x 420 mm; 5.60 kg


Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE

Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonych przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.


Jak sprawdzić czy naczynie można używać do gotowania na płycie indukcyjnej?
Do indukcyjnych płyt grzewczych wymagane są naczynia kuchenne wykonane z materiałów magnetyzowanych. Garnki zaopatrywane są we wskazówkę, że nadają się do gotowania na indukcyjnych polach grzejnych. Zasadniczo można używać wszystkich naczyń kuchennych zawierających żelazo. Czy można je magnetyzować pokazuje krótka próba. Wystarczy ustawić naczynie kuchenne na włączoną płytę indukcyjną, i jeśli rozlegnie się kilka sygnałów ostrzegawczych wraz z komunikatem "E0" oznacza to, że naczynie jest nieodpowiednie. Jeśli komunikatu nie ma, na kuchence będzie można ustawić żądany poziom temperatury.
Gotowanie z indukcją
Podczas gotowania z zastosowaniem indukcji ciepło powstaje za pomocą sił magnetycznych dopiero wtedy, gdy na włączone pole grzejne ustawi się garnek lub patelnię z dnem odpowiednim do magnetyzowania. Następnie ogrzewane jest tylko dno naczynia, a nie same pole grzejne. Pod płytą ceramiczną znajduje się cewka indukcyjna. Jeśli doprowadzany jest do niej prąd, powstaje pole magnetyczne, które wywołuje w dnie garnka zawirowania. W ten sposób dochodzi do ogrzewania dna. Oszczędza to energię, ponieważ ciepło powstaje wyłącznie tam, gdzie jest ono potrzebne.
Polecamy