Wydajny robot planetarny służący do ugniatania ciasta z wytrzymałym osprzętem. Planetarny ruch mieszadeł pozwoli ubić jajka, słodką śmietanę i wiele innych produktów. Niezastąpiona stalowa nierdzewna 5 litrowa Misa ułatwi w pracę w kuchni. Cechuje się wyjątkową skutecznością oraz wytrzymałością. Nóżki z przyssawkami zapewniają stabilną pracę.
W zestawie znajduje się pokrywa chroniąca przed zachlapaniem z otworem do napełniania, ułatwiającym dodawanie składników w trakcie pracy urządzenia. Dzięki niej zachowanie czystości w kuchni podczas przygotowywania potraw jest dużo łatwiejsze.
- Bezstopniowa elektroniczna regulacja prędkości + funkcja pulsacyjna
- Misa o pojemności 5l ze stali nierdzewnej na maks. 2,5-3kg ciasta
- Mieszadło hakowe z odlewu aluminiowego – zdolne do mieszania nawet z większych objętości ciasta
- Hak z odlewu aluminiowego do wyrabiania gęstego ciasta, takiego jak ciasto drożdżowe lub ciasto chlebowe
- Trzepaczka ze stali szlachetnej do przygotowywania puszystych biszkoptów, piany z białka czy bitej śmietany
- 35° przestawne, odchylane obrotowe ramię wielofunkcyjne
- Specjalny solidny mechanizm przekładni
- Pokrywa z zabezpieczeniem przed rozpryskiwaniem i z otworem wlewowym (zdejmowana)
- Mechanizm odblokowywania ramienia wielofunkcyjnego
- Blokada bezpieczeństwa - maszyna zatrzymuje się podczas podnoszenia ramienia
- Wyjątkowo łatwa obsługa i czyszczenie
- Odpowiednia stabilność dzięki nóżkom z przyssawkami
- Uchwyt do szybkiego mocowania narzędzi
- Komora na kabel w części bazowej
- Zasilanie 220–240 V, 50 Hz
- Moc 1000 W
- Waga ok. 3,5 kg
- Wymiary urządzenia 366 x 299 x 215 mm
- Wymiary opakowania 418 x 345 x 244 mm
Rodzaje końcówek i ich zastosowanie:
-
Hak do zagniatania i wyrabiania ciężkich składników takich jak ciasto na chleb, bułki, wyrabianie ciasta na makaron, pierogowe, drożdżowe, faworkowe, pierniki itp. oraz wstępnego mieszania składników.
-
Mieszadło do ucierania i miksowania średnich składników takich jak gęste kremy, ciasto na naleśniki, biszkoptowe, ser na sernik, pasztety, farsze, mięso mielone, lukru, nadzienia, eklerów, ziemniaków puree itp.
-
Trzepak do ubijania lekkich składników takich jak piany z białek, jajek, śmietany, kremów gotowych, budyniu, majonezu, musów, sufletów, panierki, wyrabiania lekkich ciast biszkoptowych bez tłuszczu itp.
Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonych przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.