Domowa maszynka do lodów pomoże ci przyrządzić zimne desery z naturalnych składników o odpowiedniej konsystencji. Przygotujesz w niej nie tylko lody, ale też sorbety i mrożone jogurty i koktajle. Zajmie ci to raptem 20-45 minut. W dzień czy w nocy. Zawsze gdy będziesz miał ochotę.
W maszynce ProfiCook PC-ICM 1140 przygotujesz nawet 1800 ml (zalecane jest max 900 ml) zimnych deserów. Do urządzenia dołączono kilka przepisów, które możesz przy tym wykorzystać.
Kluczowe w produkcji lodów jest mieszanie, dzięki któremu lody mają aksamitną, gładką konsystencję. W lodziarce zastosowano stabilnie i cicho pracujący silnik 12 W i solidne mieszadło. Drugim z istotnych czynników jest niska temperatura. W temperaturze poniżej 10°C lody robią się szybciej. Dlatego w urządzeniu zastosowano wyjmowaną miskę z podwójnymi ściankami. Utrzymuje znacznie dłużej niską temperaturę, mrożąc mieszaninę w środku.
Po zamknięciu maszyny możesz dosypywać składniki korzystając z otworu w pokrywie. Czas pracy ustawisz na panelu dotykowym. Dzięki metalowej obudowie i gumowym nóżkom urządzenie jest bezpieczne i trwałe.
Najważniejsze cechy maszynki do lodów profiCook PC-ICM 1140:
- Obudowa ze stali nierdzewnej
- Wyświetlacz LED
- Zegar cyfrowy z automatycznym wyłączaniem
- Możliwość ustawienia czasu (5-45 min.)
- Średni czas przygotowania lodów 20-45 min.
- Elektroniczny panel dotykowy z czujnikiem
- Pokrywa z otworem do napełniania
- Zawiera przepisy na lodowe desery
- Pojemnik do lodów o pojemności do 1800 ml
- Wyjmowana misa chłodząca z podwójnymi ściankami dla łatwego czyszczenia (H: 14,3 cm, Ø 19,2 cm)
- Element mieszający z mocnym, cichym silnikiem
- Wysoka stabilność dzięki gumowym nóżkom
- 220-240 V, 50 Hz, 12 W
Uwaga: Przed przystąpieniem wyrobienia lodów, należy pojemnik włożyć do zamrożenia na minimum 12 godzin do zamrażalnika , którego temperatura wynosi co najmniej -18 stopni C.
- Miska musi stać pionowo aby środek chłodzący równomiernie się rozłożył.
- Do wyrobu lodów należy używać składników schłodzonych o temperaturze 6 st.C - 8 st.C . Składniki nie mogą być zamrożone, bo inaczej może zablokować się silnik.
- Czas sporządzenia lodów jest różny i zależy od: receptury, temperatury mieszanki, temperatury otoczenia, wymaganej konsystencji.
- Świeże lody są gotowe do spożycia już po 40 minutach.
- Lody z pojemnika należy wyjąć przy użyciu drewnianej silikonowej szpatułki, aby nie uszkodzić wnętrza powłoki pojemnika.
- Jeżeli wyrobiona konsystencja nie odpowiada Państwu i lubicie mocno zamrożone lody, masę należy przełożyć do np. przeznaczonego do mrożenia zamykanego plastikowego pojemnika, i włożyć jeszcze do zamrażalnika na minimum 2-3h.
- Jeśli Państwo nie zamieracie zjeść od razu lodów zalecamy przechowywanie lodów w zamrażarce.
- W instrukcji urządzenia znajdują się przykładowe przepisy na lody.
Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonych przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.