-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.Proficook
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Cyrkulator do gotowania Sous-Vide ProfiCook PC-SV 1126
ProfiCook PC-SV 1126 to wysokiej jakości cyrkulator do gotowania Sous-Vide. Innowacyjna technika sous-vide stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie. Polega na powolnym gotowaniu produktów zapakowanych w woreczki próżniowe, dzięki czemu nie tracą one zapachu, smaku i koloru, a z nimi wartości odżywczych. Nie towarzyszy też temu zapach gotującego się jedzenia w pomieszczeniu. Do gotowania nie potrzebna jest już kuchenka. Wystarczy, że do garnka z wodą, włożysz opakowane produkty, a urządzenie zaczepisz na jego ściance, w taki sposób, aby końcówka odpowiednio mocno się zanurzyła. Masz do tego oznaczenia na urządzeniu min i max. Dzięki zastosowaniu metody gotowania sous vide potrawy dłużej zachowują świeżość, ponieważ podczas takiego gotowania są one pasteryzowane.
Najważniejsze cechy urządzenia do gotowania Sous-Vide ProfiCook PC-SV 1126:
- Technika gotowania Sous-Vide: próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.
- Obudowa ze stali nierdzewnej z miękkim ergonomicznym uchwytem
- Precyzyjne gotowanie żywności dzięki elektronicznej regulacji temperatury (maks. Odchylenie +/– 0.5 °C)
- Zachowuje witaminy, składniki odżywcze i aromat
- Funkcja delikatnego gotowania, przygotowywania jogurtu i utrzymywania ciepła
- Obieg wody: 7-8 l / min
- Na wyświetlaczu LED pojawia sie: wybrana temperatura, rzeczywista temperatura, timer
- Regulacja temperatury: 0°C – 90°C (w krokach co 0.5°C)
- 99-godzinny timer
- Automatyczne wyłączanie przy niskim poziomie wody
- Zastosowanie do wszystkich naczyń żaroodpornych o wysokości ok. 15 cm i wyższych
- Wbudowany uchwyt mocujący
- Łatwy w obsłudze i czyszczeniu
- Zasilanie sieciowe: 220-240 V, 50/60 Hz, 800 W
- Długość przewodu: 120 cm
- Do pakowania próżniowego polecamy: zgrzewarkę ProfiCook PC-VK 1080 - SPRAWDŹ
Jedzenie jak w restauracji
Technika stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie
Bez dodatkowych urządzeń
Do gotowania nie potrzebna jest już kuchenka - wystarczy urządzenie, garnek z wodą oraz zapakowane próżniowo produkty
Zdrowe gotowanie
Powolne gotowanie produktów zapakowanych w woreczki próżniowe sprawia, że nie tracą one zapachu, smaku i koloru, a z nimi wartości odżywczych
Świeżość
Dzięki zastosowaniu metody gotowania sous vide potrawy dłużej zachowują świeżość, ponieważ podczas takiego gotowania są one pasteryzowane
Wymiary cyrkulatora:
Wymiary (ok. szer. x wys. x gł.) i waga
Urządzenie: 390 x 70 x 105 mm; 1.20 kg
Opakowanie: 450 x 110 x 130 mm; 1.40 kg
Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonego przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.