Cyrkulator do gotowania Sous-Vide ProfiCook PC-SV 1126
ProfiCook PC-SV 1126 to wysokiej jakości cyrkulator do gotowania Sous-Vide. Innowacyjna technika sous-vide stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie. Polega na powolnym gotowaniu produktów zapakowanych w woreczki próżniowe, dzięki czemu nie tracą one zapachu, smaku i koloru, a z nimi wartości odżywczych. Nie towarzyszy też temu zapach gotującego się jedzenia w pomieszczeniu. Do gotowania nie potrzebna jest już kuchenka. Wystarczy, że wypełnisz urządzenie wodą i umieścisz w niej zapakowane produkty. Dzięki zastosowaniu metody gotowania sous vide potrawy dłużej zachowują świeżość, ponieważ podczas takiego gotowania są one pasteryzowane.
Najważniejsze cechy urządzenia do gotowania Sous-Vide ProfiCook PC-SV 1126:
- Technika gotowania Sous-Vide: próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Celem metody jest zachowanie naturalnego smaku i jakości żywności.
- Obudowa ze stali nierdzewnej
- Precyzyjne gotowanie żywności dzięki elektronicznej regulacji temperatury (maks. Odchylenie +/– 0,5 °C)
- Zachowuje witaminy, składniki odżywcze i aromat
- Funkcja delikatnego gotowania, przygotowywania jogurtu i utrzymywania ciepła
- Wyświetlacz LCD (niebieskie podświetlenie)
- Regulacja temperatury: 45°C – 90°C
- 72-godzinny timer
- Pojemność: 8,5 l
- Naczynie do gotowania (nieprzywierająca powłoka)
- Duże okno rewizyjne w pokrywie
- Zestaw zawiera szczypce i kratkę ze stali nierdzewnej do układania żywności przed gotowaniem
- Zasilanie sieciowe: 230 V, 50 Hz, 520 W
- Do pakowania próżniowego polecamy: zgrzewarkę ProfiCook PC-VK 1080
Jedzenie jak w restauracji
Technika stosowana jest w najlepszych, pięciogwiazdkowych restauracjach na całym świecie
Bez dodatkowych urządzeń
Do gotowania nie potrzebna jest już kuchenka - wystarczy urządzenie oraz zapakowane próżniowo produkty
Zdrowe gotowanie
Powolne gotowanie produktów zapakowanych w woreczki próżniowe sprawia, że nie tracą one zapachu, smaku i koloru, a z nimi wartości odżywczych
Świeżość
Dzięki zastosowaniu metody gotowania sous vide potrawy dłużej zachowują świeżość, ponieważ podczas takiego gotowania są one pasteryzowane
Wymiary cyrkulatora:
Wymiary (ok. szer. x wys. x gł.) i waga
Urządzenie: 410 x 210 x 300 mm; 2.85 kg
Opakowanie L: 450 x 230 x 330 mm; 3.0 kg
Produkt został odznaczony certyfikatem FOCUS - TEST DEUTSCHLANDS BESTE
Certyfikat TEST DEUTSCHLANDS BESTE został przyznany na podstawie badań przeprowadzonych przez „Germanys best household electronics”. W ramach testu porównane zostały produkty z ponad 20 000 marek z 274 segmentów rynkowych.
Celem wyróżnienia „Focus” jest wskazywanie produktów cieszących się największym uznaniem konsumentów. Certyfikat przyznany jest na podstawie badań niemieckiego rynku i potwierdza wysoką jakość produktów a także świadczy o dużym zaufaniu konsumentów i renomie marki.